Opština Pećinci otvorena za nove investitore

Bez autora
Sep 10 2012

Predsednik opštine Pećinci Sava Čojčić danas je potpisao Memorandum o razumevanju između ove opštine i kompanije “Quattro houses” kojim je definisana dalja saradnja između ove kompanije i opštine Pećinci. Memorandum su u ime firme “Quattro houses” potpisali predsednik Jovan Nikolić i direktorka Ivana Frajt, a potpisivanju je prisustvovao i predsednik Skupštine opštine Pećinci Nikola Radosavljević. Kompanija “Quattro houses” planira da investira u izgradnju fabrike za proizvodnju prefabrikovanih elemenata u Radnoj zoni Ašanja, čime će biti otvoreno oko 200 radnih mesta. Vrednost ove investicije je između 18 i 20 miliona evra. Ovaj memorandum predstavlja još jedan dokaz da je opština Pećinci spremna da pruži punu podršku svim zainteresovanim investitorima.

Opština Pećinci otvorena za nove investitorePredsednik opštine Pećinci Sava Čojčić danas je potpisao Memorandum o razumevanju između ove opštine i kompanije “Quattro houses” kojim je definisana dalja saradnja između ove kompanije i opštine Pećinci.

Memorandum su u ime firme “Quattro houses” potpisali predsednik Jovan Nikolić i direktorka Ivana Frajt, a potpisivanju je prisustvovao i predsednik Skupštine opštine Pećinci Nikola Radosavljević.

Kompanija “Quattro houses” planira da investira u izgradnju fabrike za proizvodnju prefabrikovanih elemenata u Radnoj zoni Ašanja, čime će biti otvoreno oko 200 radnih mesta. Vrednost ove investicije je između 18 i 20 miliona evra.

Prema rečima Save Čojčića, ovaj memorandum predstavlja još jedan dokaz da je opština Pećinci spremna da pruži punu podršku svim zainteresovanim investitorima. Otvaranje novih radnih mesta je od ključnog značaja za razvoj opštine, posebno što u slučaju ove investicije većina od 200 radnika će biti uposlena sa naše teritorije, jer imamo potreban obrazovni profil radnika, rekao je Čojčić i dodao da je ova investicija značajna i zbog toga što se njome opština investiciono otvara po dubini, jer su se do sada investitori mahom vezivali za oblast duž autoputa.

Predsednik kompanije “Quattro houses” izjavio je da će ovom investicijom biti uposleno oko 200 ljudi, ali da će kroz firme koje prate proces gradnje opremom indirektno biti uposleno i do 1000 ljudi. Nikolić je naglasio da je interes kompanije “Quattro houses” da se njihova roba proizvodi u Srbiji i kao takva ponudi svetu, jer se na taj način otvara veliki potencijal za izvoz naše robe i za oporavak privrede.

Kompanija “Quattro houses” dobitnik je prestižne nagrade za projekte ekološke gradnje u Evropi za 2010. godinu “Lafarge Invention Awards 2010”. Inovativno rešenje ove kompanije omogućava izgradnju svih vrsta objekata, bez ograničenja u pogledu spratnosti, tipa zgrade, kao ni energije koju će koristiti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik